Alle opdrachten die gedaan zijn voor de Minor Beyond Borders zijn gedaan via dezelfde methode, of er nou een onderzoeksrapport werd gemaakt of een website. Alle projecten moesten de vijf stappen van Design Thinking doorlopen. Design Thinking bestaat uit vijf fasen met elk een ander doel.
Phase 1 Discovery
Fase 1 bestaat uit verschillende stappen; Define the challenge, Create a project plan, Understand the challenge, Prepare Research en Gather inspiration. Fase 1 is bedoeld om het vraagstuk te begrijpen. De opdrachtgever komt naar jou met een vraagstuk. Dat vraagstuk wil je gaan begrijpen. Door de stappen van fase 1 te volgen ga je kijken naar het vraagstuk. Je kijkt naar de omgevingen, je gaat in gesprek met mensen en je gaat luisteren. Uit al die informatie maak je een conclusie. Is het vraagstuk nou echt het probleem? Of ligt er nog een achterliggend probleem achter? De bedoeling is dat je het vraagstuk eerst breed gaat trekken voordat je aan de slag gaat met een oplossing door bijvoorbeeld literatuuronderzoek naar je onderwerp. Een ander voorbeeld van het aanpakken van één onderdeel van fase 1 is de City As Text methode. Met deze methode ga je de omgeving verkennen, ga je in gesprek met de mensen en luister je naar wat er gezegd wordt.
De verzamelde informatie wordt verder uitgewerkt in fase 2.
Phase 2 Interpretation
Fase 2 bestaat uit drie stappen; Tell stories, Search for meaning en Frame opportunties. In fase 2 ga je alle vergaarde informatie analyseren, interpreteren en verwerken. Dit kan gedaan worden door bijvoorbeeld verdiepend literatuuronderzoek en het afnemen van interviews. Klopt de informatie uit fase 1, kun je er wat mee. Dat ga je in deze fase onderzoeken. Als je alle informatie hebt gecontroleerd, verwerkt en geanalyseerd hebt, kun je hieruit de probleemstelling volledig definiëren.
Phase 3 Ideation
Fase 3 bestaat uit twee stappen; Generate Ideas en Refine ideas. Omdat in fase 1 en 2 de probleemstelling compleet duidelijk is geworden en onderbouwd is, kan er in fase 3 worden begonnen aan het brainstormen. In fase 3 wordt er gebrainstormd over mogelijke oplossingen voor de probleemstelling, waarbij er creatieve, ‘out of the box’ oplossingen voor de probleemstellingen zijn opgesteld.
Belangrijk is dat er zo veel mogelijk probleemoplossingen worden bedacht. Uit al deze ideeën ga je vervolgens bijvoorbeeld vier ideeën kiezen die het beste zijn. Dit kun je bijvoorbeeld doen door elkaar feedback te geven en samen een top vier te maken. Deze vier ideeën ga je verder uitwerken, zodat je deze op een creatieve manier kunt presenteren in fase 4.
Phase 4 Experimentation
Fase 4 bestaat uit twee stappen; Make prototypes en Get feedback. In deze fase ga je prototypes maken van vier ideeën. Je hebt de ideeën in fase 3 uitgewerkt, nu ga je ze maken. Een voorbeeld is: je hebt in fase 3 een website bedacht, dan ga je nu de website maken. Dit doe je zodat je hier feedback op kunt krijgen. Dit uitwerken doe je met al je ideeën. Vervolgens ga je bedenken hoe je op deze ideeën feedback wilt krijgen. Wil je feedback van bepaalde mensen, hoe is de kwaliteit van de feedback, waar ga je feedback vragen en hoe? Als je dit goed in kaart hebt gebracht ga je feedback vragen op je prototypes. Door deze feedback te verwerken blijft er uiteindelijk maar één prototype over. Dit is het prototype wat je nog verder gaat uitwerken en wat uiteindelijk de oplossing voor de probleemstelling wordt.
Phase 5 Evolution
Fase 5 bestaat uit twee stappen; Track learnings en Engage others. In fase 5 wordt er opnieuw gekeken naar het probleem en de oplossing en zijn er wijzigingen en verfijningen uitgevoerd. Op deze manier is het eindproduct geoptimaliseerd.
Belangrijk is in deze fase dat er steeds weer opnieuw wordt gekeken naar het product. Hoe reageren mensen hier op en hoe komt het tot stand. Steeds weer wordt het product aangepast. Deze fase houdt eigenlijk ook pas op als het product stopt met bestaan. Meestal wordt in deze fase jouw product overhandigt aan de opdrachtgever. De opdracht kan dan het product aanpassen op nieuwe feedback wanneer dit komt.
Bron: https://sites.google.com/site/minorbeyondborders20172018/toolbox/scrum
Bron: https://sites.google.com/site/minorbeyondborders20172018/toolbox/city-as-text
Bron: https://sites.google.com/site/minorbeyondborders20172018/toolbox/creative-thinking
Bron: https://sites.google.com/site/minorbeyondborders20172018/toolbox/presentaties
Bron: https://sites.google.com/site/minorbeyondborders20172018/toolbox/links
Maak jouw eigen website met JouwWeb